Hoe draai ik een bardienst?

Robert Dacco, onze gastheer, is verantwoordelijk voor de ontvangst van nieuwe leden, onderhoud clubhuis en inkoop. Hij geeft meerdere momenten per jaar uitleg over hoe een bardienst te draaien en leidt je rond in het clubhuis en park. Robert Dacco is 5 dagen per week aanwezig op de club (niet in het weekend) tot 13.30 uur. Voor vragen is hij te bereiken onder het volgende mailadres: gastheer@ltcdemeent.nl.

Wat niet vergeten?
- Lees de mail die je voor aanvang van de bardienst ontvangt goed door, en met name de instructie over verantwoord schenken.
- Neem je KNLTB-pas mee. Als de poort van het park gesloten is, kun je het hek openen met je KNLTB-pas.
- De mail met de code voor het openen van het hek.
- Als je de laatste bardienst bent, vergeet dan niet de afsluitinstructie naast de kassa goed door te lezen (deuren en ramen sluiten, lichten uit doen, kaarsen uit, witte hek afsluiten en toegangspoort van het park sluiten).
- Zorg dat je minimaal 10 minuten voor aanvang van je bardienst aanwezig bent, zodat de bardienst rustig overgedragen kan worden. En je eventuele vragen kunt stellen.

Hoe opstarten?
- Als je de eerste van de dag bent, los je niemand af. Van belang is de bediening van de kassa en instructies naast de bar goed te lezen.
- Als je een andere bardienst aflost en nog weinig ervaring hebt, kun je vragen aan de bardienst voor je om de nodige uitleg.
- NIX18 betekent niks onder de 18 jaar; geen alcohol schenken dus. Zorg dat je de hulpmiddelen achter de bar goed doorleest om te voorkomen dat je toch aan iemand onder de 18 jaar    alcohol verstrekt. Als bij controle blijkt dat de we ons als club niet aan de regels houden, volgen hoge boetes.

Tips:
- Lees bij de start van de bardienst de instructies en poster met regels alcohol schenken (www.nix18.nl en poster/bordjes bar)
- Er komt een jongere aan de bar; ken ik hem? Controleurs van de gemeente zijn geen leden en vragen om nog meer alertheid van de bardienst.
- Vrraag direct om zijn/haar ID of paspoort, controleer deze goed en laat je niet opjagen door drukte.  (2002 en geboortedag vandaag of voor datum vandaag mag alcohol drinken, na datum vandaag dus niet).
- Geen ID, geen drank!
- Blijkt uit de ID dat een jongere nog geen 18 jaar is, aangeven dat je geen alcohol schenkt. Ook niet via een vriend(in) die bijvoorbeeld wel 18 jaar is en dan bestelt en vervolgens buiten het glas aan de nog niet 18-jarige jongere geeft.

Hoe handel ik achter de bar?
- Je rekent eerst de bestelling af en daarna voer je de bestelling uit.
- Het is niet toegestaan tijdens je bardienst alcoholische drank achter de bar te nuttigen.
- Per bardienst mag je 2 consumpties nuttigen op rekening van de club. Alle andere producten moet je gewoon afrekenen.
- Je schenkt geen alcoholische drank aan kinderen onder de 18 jaar (zie tips).
- Je weigert het schenken van nog meer alcoholische drank aan een persoon bij dronkenschap.

Rekening houden met de buren
Ons park ligt op sportpark de Meerweg met aan de ene kant voetbalclub BFC en aan de andere kant huizen. Zorg ervoor dat buren geen overlast ervaren van de club, zoals langdurig harde muziek en hard praten op het terras op een laat tijdstip of bij het verlaten van het park. Let ook op het onnodig open laten staan van ramen en deuren en het onnodig laten branden van de baanverlichting. De lichten kunnen handmatig uitgedaan worden achter de bar.

LTC De Meent dient zich te houden aan de wettelijke verordeningen als het gaat om openings- en sluitingstijden, geluidsoverlast en verlichting.

Verhinderd of niet verschijnen op je bardienst?
- Als lid ben je zelf verantwoordelijk een vervangende bardienst te zoeken als je verhinderd bent. Bij overmacht/ nood kun je hulp vragen van de bardienstcoördinatie, maar je blijft zelf  verantwoordelijk.
- Vervangt iemand jouw bardienst, graag dit tijdig doorgeven en let erop dat diegene een IVA certificaat heeft of haalt voor de start van de bardienst .
- Verschijn je niet op je opgegeven bardienst, dan volgt er een boete van 80 euro.